#1 Skriv så hjärtat blöder!

Jag har köpt mig en kreativ utmaning, en liten ask med 53 skrivövningskort. Här kommer resultatet av #1.

skrivövningskort

Skrivövning #1

Vi ska till en stad i ett land långt bort idag där det mesta verkar vara både grått och gjort av betong. På en liten smal gata i staden står ett högt högt hus intryckt bland de mindre. Det mörka huset ser ut att huka sig, som att det vill bli mindre och smälta in bland de andra husen. Till lägenheten på hörnet längst ner finns en liten trädgård bakom ett högt träplank där det alltid växer förunderliga saker. Året om, oavsett klimat i staden i övrigt, är det grönt och prunkande på hörnet av det höga höga huset. Invånarna i staden håller sig borta och mumlar om ondska och magi om du skulle fråga dem varför. I trädgårdens mitt står ett apelsinträd som doftar vida omkring. De många gröna bladen viskar om den gyllengula frukten i vinden. Både en och två nykomlingar i staden har lockats av doften och det mjuka prasslandet av löv till den smala gatan som inte är längs vägen till just något intressant. Väl framme vid träplanket möts främlingarna alltid av den svarta katten som verkar sitta på vakt.